Oszczędzanie jedzenia. Fakty i mity…. oraz praktyczne wskazówki.

Wyślij ten wpis znajomym!

Autor po raz kolejny podejmuje ciężki temat, którym jest oszczędzanie jedzenia. W dzisiejszym odcinku nie tylko dowiemy się o kwestiach historycznych, ale przede wszystkim o naszej polskiej rzeczywistości. Czy tanie produkty dostępne w supermarketach są naprawdę wiarygodne? Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy itp.?

Naturalnie dowiemy się dziś o praktycznych i łatwych sposobach na oszczędzanie żywności 😉

Troszczysz się o swoja rodziną i/lub swoje dziecko? Dzisiejsze nagranie, mam nadzieję, otworzy Ci oczy na temat taniej żywności i oszczędzania na jedzeniu. Zapraszam do posłuchania:

…lub ściągnięcia mp3 bezpośrednio:

[wpdm_file id=15 template=”facebook ” ]
200px-Vegetables


Wyślij ten wpis znajomym!

3 thoughts on “Oszczędzanie jedzenia. Fakty i mity…. oraz praktyczne wskazówki.”

  1. zamrażanie to u mnie podstawa 🙂 ale generalnie staram się gotować tak, żeby mieć na dwa posiłki: zjeść coś w domu i mieć do pracy 🙂 w ten sposób się najmniej marnuje 🙂

  2. A ja tam praktykuję wyniesiony z domu „recykling spożywczy”, który polega na wykorzystywaniu na bieżąco produktów znajdujących się w lodówce, zamiast kupowania ton jedzenia na zapas (które potem często wyrzucamy, bo termin przydatności do spożycia już minął)

  3. Witam, Myślę iż jedną z najważniejszych zasad przy „oszczędzaniu” jedzenia to nie wyrzucanie go (lub nie jedzenie go w nadmiarze – gdy kończy się termin z opakowania). Tak jak było wspomniane w nagraniu, najlepszym sposobem na to jest kupowanie tylko takiej ilości, która jest nam potrzebna na daną chwilę. Czyli np: widząc promocję, kup tylko tyle ile jest Ci potrzebne, a nie od razu miesięczny zapas (mięsa, na który nie ma miejsca w zamrażalniku),
    pozdrawiam, 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Policz to * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.